Studietur til Marrakech

Dra på studietur til Marrakech med KILROY!
 

Studietur til Marrakech - Arabisk kultur og spennende markeder

Marrakech er Marokkos 3. største by og har i overkant av 1 million innbyggere. Byen ligger sør i Marokko, ved foten av Atlasfjellene, ca. 200 kilometer fra Atlanterhavet.

Marokko har hatt en vilter historie og har blitt kastet fram og tilbake mellom ulike dynastier og stormakter gjennom historien. Den største påvirkningen på Marokko har likevel vært den islamske og den franske. I dag er hele 99% av befolkningen muslimer og landet er fult av flotte moskeer. Den franske påvirkningen er likevel også tydelig, spesielt i Marrakech, som ble en del av det franske protektoratet i 1912. Fransk blir fortsatt mye brukt som undervisningsspråk og i det offentlige. Denne interessante blandingen av kulturer gjør Marokko til en virkelig spennende destinasjon for studieturer. 

Opplevelser på studietur til Marrakech

Marrakech har mange spennende attraksjoner som er verdt å besøke. En av de mest populære er byen berbermarked - Marokkos største. Her kan du kjøpe alt mellom himmel og jord, fra tradisjonelle berberhåndverk til moderne elektronikk.  

Den mest kjente attraksjonen i Marrakech er dog den UNSECO-listede gamlebyen. Her kan dere jakte på det ene vakre bygget etter det andre mens dere går dere vill i de labyrintiske gatene. Gamlebyens mest kjente bygg er citadellet, det mektige sultanpalasseden og den vakre Koutoubia-moskeen med sitt 68 meter høye tårn. Selve midtpunktet i gamlebyen er den populære markedsplassen Djema el Fna som sies å være det travleste torget i Afrika.

Dagsturer fra Marrakech

Selv om Marrakech har mange spennende attraksjoner som er verdt et besøk bør dere også sette av tid til å dra på minst en dagstur ut av byen. Det finnes mange spennende muligheter i området rundt Marrakech, men et besøk til Atlasfjellene kan virkelig anbefales. De høyeste toppene i fjellkjeden rager mer enn 4000 meter over havet, men selv de laveste toppene kan by på storslagne utsikter. På veien kan dere stoppe innom noen av områdets små fjellandsbyer for å få et inntrykk av hvordan det er å leve under fjellets barske levekår. 

På studietur til Marrakech får dere oppleve natur, kultur og historie på en og samme tur!

Vil du ha et gratis, uforpliktende tilbud på studietur til Marrakech?
Send forespørsel

Kontakt