Studietur til Cape Town

Frivillig arbeid for grupper i Cape Town

Frivillig arbeid i Cape Town
Få en helt unik opplevelse på en studietur til Cape Town. Vi tilbyr annerledes gruppe- og klasseaktiviteter på studieturen, hvor dere kommer tett på lokalbefolkningen, og får gjøre en forskjell og bidra på en positiv måte!

Hvordan foregår en studietur med frivilig arbeid?

Typisk vil dere arbeide fra 9.00-14.30, hvor det deretter er gode muligheter for å utforske og oppleve andre områder av Cape Town. Aktiviteter til fritiden etter arbeid kan også skreddersys til den enkelte gruppe. På en studietur vil dere normal bli fordelt på tre forskjellige prosjekter i utsatte lokalområder. Det frivillige arbeidet kan bestå i å bygge eller renovere bygninger og fasiliteter som f.eks skoler. Les mer om de enkelte prosjektene lenger ned. Merk at dere også kan ønske spesifikke prosjekter, og vi vil gjøre vårt ytterste for å imøtekomme ønskene deres.

Hvem står bak projektene med frivillig arbeid?

Prosjektene som dere kommer til å jobbe med er alle sammen SAVE Foundations projekter i og omkring Cape Town. SAVE Foundation er en non-profit organisasjon som arbeider med å utdanne lokalbefolkningen, forbedre deres levevilkår, og assistere dem så de kan bli selvhjulpne og selvstendige i mange generasjoner fremover. SAVE's projekter er høyt verdsatt av lokalbefolkningen.

Er det trygt å oppholde seg i Cape Towns townships?

Ja, det er trygt å oppholde seg som frivillig på disse prosjektene. Lokalbefolkningen er vant til at det er frivillige arbeidere fra alle deler av verden i deres townships, og de lokale setter stor pris på de frivilligesarbeid og tilstedeværelse. Når man ankommer til projektene om morgenen kan man godt forvente å bli mødt med smil, vinkende lokale og barn som kommer løpende mot dere. KILROY har samarbeidet med SAGE i snart 9 år, og sendt tusenvis av frivillige ungdommer på prosjekter. Aldri har trygghet for våre unge frivillige vært et problem i Cape Towns townships.

Frivillig arbeid på studieturen - KILROY

Hvilke projekter kan vi oppleve på en studietur?

Projektene som dere vil delta på avhenger bl.a av gruppens individuelle evner. Dere kan f.eks arbeide med:

 • Renovere bygninger
 • Male skoler
 • Sætte sportsfaciliteter i stand
 • Landbrugsarbejde som f.eks. at plante grøntsager og frugter

Frivillighetsprosjekter for grupper

 • Utviklingsprosjekt med sport: Målet er å fordre til fysisk aktivitet blant barn, hvor de kan få utløp for sin energi, samt bygge selvsikkerhet gjennom mestring. Via fysisk aktivitet er hovedmålet å styre barn og unge vekk fra negative inflytelser i lokalmiljøet. 

 • Surf Club-prosjekt: Dette prosjektet har lært over 300 barn å svømme, og over 80 barn å surfe. Åtte av barna har siden oppnådd en topp 3-plassering i både lokale og regionale surfestevner. 

 • Prosjekt for utvikling av kompetanse: Prosjektet promoterer selvforsyning og entreprenør-ferdigheter blant voksne i fattige områder. Her deltar de voksne i et lærling-forum hvor de lærer forskjellige byggeteknikker med hjelp av gjenbruksmaterialer.

 • Skate Club-prosjekt: Under paraply-prosjektet for utvikling gjennom sport, brukes dette prosjektet også som et kompetanse- og selvtillitsbyggende program for barn og unge i de lokale miljøene - dog denne gang med skateboarding i fokus. 

 • Kitesurfing-prosjekt: Dette er et oppsøkende program rettet mot barn, som fungerer som insentiv til å være dyktig på skolen og i hjemmet. Barn og unge får først svømmeundervisning av de frivillige, og senere undervisning i kitesurfing av de frivillige i samarbeid med en profesjonell kitesurfing instruktør.

 • Anti-fattigdom prosjekt: Hovedmålet bak dette initiativet er å fasilitere forebygging av fattigdom blant lokale bosetninger. Vi sikter etter å bidra til å skape selvforsørgende samfunn, og vi gjør dette gjennom utdannings-, kompetansesutviklings- og jordbruksprogrammer. 

 • Skole og utdanning prosjekt: Dette prosjektet har så langt hatt en positiv påvirkning på 10 skoler og 1562 barn rundt om i Afrika, hvorav 781 barn nå mottar næringsrike måltider hver dag på skolen. Gjennom prosjektet samarbeider vi med lokale skoler i utsatte samfunn for å identifisere deres behov og hjelpe de å nå sine mål.

Arbeidsdagen varer fra 09:00 - 14:30. Større grupper kan fordeles på opptil 3 forskjellige prosjekter.

Hvorfor delta på frivillig arbeid på en studietur?

 • Dere kommer tett på hverdagslivet i Cape Towns townships
 • Dere lærer om viktigheten av å samarbeide og teamwork
 • Dere lærer å samarbeide med unge frivillige fra andre kulturer
 • Dere vil oppleve hvordan små tiltak kan ha et postivt utfall i mange menneskers liv.
 • Dere lærer å sette livet hjemme i Norge i perspektiv
 • Dere får en annerledes studietur, som mange andre ikke kommer til å ha.
 • Sist, men desto viktigere: Dere vil kunne gjøre en forskjell!

Bilder fra de forskjellige projektene i Sør-Afrika:

Studietur til Sør-Afrika

studietur til Sør-Afrika med frivillig arbeid - gruppereise Sør-Afrika

Frvillig arbeid - Cape Town, Sør-Afrika - studietur med KILROY 

Ønsker du mer informasjon om frivillig arbeid for grupper i Cape Town?
Kontakt oss

 

 

Kontakt