Studietur til Roma

Faglige besøk i Roma

Faglige besøk i Roma
For å gjøre planleggingen av studieturen enklere kan dere velge å la KILROY arrangere de faglige besøkene i Roma. Dette kan være besøk til kulturelle institusjoner, bedrifter eller viktige severdigheter i Roma og omegn. Vi hjelper også til med praktiske opplysninger om offentlig transport.

KILROY tilbyr et bredt utvalg av faglig relevante studiebesøk i Roma. Vi kan derfor tilby skreddersydde program basert på den enkelte gruppes ønsker og faglige behov. Under kan du se noen eksempler på våre studiebesøk i Roma: 

Heldags studiebesøk, Agri-turen

Dette er en av de mest populære turene våre, hvor dere får innblikk i italiensk landsbyliv, samt oliven- og vinproduksjon. Vår guide, som er dansk og bosatt i Italia, henter dere på hotellet i Roma, og dere kjører så via Appia Antica mot Appia Nouva og videre over til Albeno-sjøen, hvor dere kan strekke på bena og nyte den vakre utsikten over sjøen og Pavens somerresidens (Gandolfo slottet). Neste stopp er den lille landsbyen Giulianello. Her forteller guiden om italiensk landsbyliv, landbruk, sysselsetting og økonomi. Turen går videre til guidens lille landsted, hvor dere blir bydd på vin og en herlig typisk kake fra landsbyen Cori. Guiden forteller om drue- og olivendyrking, områdets viktigste produkter, og om hvordan det er å leve der.

Dere fortsetter så mot byen Rocca Massima, hvor dere besøker et frantoio (olivenpresseri) som er et andelsselskap. Her får bøndene fra de nærliggende landsbyene presset sine oliven. Det blir dessuten mulighet for å smake den friske jomfruoljen og forskjellige olivensorter. Etter dette fortsetter turen til Cori, som er en liten landsby med en vel bevart middelalderkjerne. I Cori besøker dere en vinkjeller som framstiller vin på industrielt plan. Her får dere muligheten for prøvesmaking. Dere kan bestille lunsj hjemmefra. Lunsjen inntas hos en av olivenprodusentenes familie, hvor dere får flere forskjellige lokale lunsjretter. Lunsjen er ikke inkl. i prisen.Ta kontakt for priser.

Foredrag med en dansk utenrikskorrespondent

Bestill et foredrag med Lisbeth Davidsen, som skriver fra Roma til Berlingske Tidende. Hun har tidligere vært i Sarajevo for Dagbladet Politiken. Hun kommer på gruppens hotell og forteller om Italias politiske og økonomiske situasjon samt velferd generelt i Italia. Varighet 1-2 timer. Hvis dere er mange eller av andre årsaker ikke kan være på hotellet, har dere mulighet for å leie et lokale på Det Danske Akademi.0

Faglig besøk til en kunst- / moteskole

Besøk en av Romas populære moteskoler, som utdanner unge motedesignere, smykkedesignere og skissetegnere, samt har undervisning i kunsthistorie, teaterkostymer og mye mer. Skolen ligger i Roma og dere kan bruke offentlig transport for å komme dit. Kilroy gir dere den nødvendige informasjon for å kontakte skolen, men dere tar selv kontakt med skolen. Det er nødvendig med guide på dette besøket.

Food & Agricultural Org. of the United Nations

Et stort selskap med hovedsete i Roma. De jobber med å utvikle/hjelpe den tredje verden med skogbruk, fiskeri og jordbruk. En omvisning i organisasjonen gir et godt innblikk i deres gjøremål og arbeidsområder. Besøket appellerer til mange forskjellige gruppetyper. Dere blir møtt av en representant for organisasjonen som viser dere rundt – på engelsk. Dere kan benytte offentlig transport til dette besøket. Prisen på dette besøket varierer og blir oppgitt ved reservasjon.

Se vårt informasjonshefte om faglige besøk i Roma

 

Kontakt