Studietur til Moskva

Besøk Den røde plass på studietur til Moskva
 

Studietur til Moskva - et studium i samtidshistorie

Moskva har de siste 10 årene forandret seg radikalt mer enn i alle de 50 foregående årene tilsammen. Butikklokaler som før var tomme har nå blitt gjort om til eksklusive restauranter, designerbutikker og Narvesenlignende kiosker. Den tidligere så slitne bilparken bestående av Skodaer og Ladaer, har nå blitt byttet ut med flunkende nye Mercedeser. Moskvas innbyggere er moderne mennesker med stor framtidstro.

Moskva har vært Russlands åndelige og kulturelle sentrum i mer enn 850 år, og hovedstad siden 1918. I dag kan besøkende oppleve et fargerikt mylder av mennesker og et bysentrum fylt av interessante og uventede opplevelser. Moskva har endret seg radikalt fra den beinharde kommunismen som tidligere preget byen, og i dag kan man for eksempel se unge russiske kvinner sitte å lese Cosmopolitan, kledd i klær fra Benetton, gomlende på en pizza med geitost og basilikum. Noe som ville vært helt utenkelig for 30 år siden.

Studietur til Moskva - utvid dine horisonter

De fleste nordmenn tenker nok ikke over at Moskva, med sine 10 millioner innbyggere, tross alt er Europas største by. Det er også kun de færreste vesteuropeere som noensinne besøker byen, noe som er synd, for Moskva har en lang og spennende historie, som har hatt stor betydning i verdenshistorien. Det er først når man besøker Moskva at man virkelig forstår hvor omfattende de tidligere russiske ledernes stormannsgalskap virkelig var og hvor totalitære de har vært i sitt styresett. En studietur til Moskva kan anbefales for alle som har lyst til å utvide sine horisonter og som er interessert i samtidshistorie.

Aktiviteter og opplevelser på studietur til Moskva:

  • Kreml
  • Den røde plass
  • Besøk hos en russisk familie
  • Vasilijkatedralen
  • Leninmausoleet

Opplevelser og attraksjoner utenfor Moskva:

  • Sergiev Possad
  • Suzdal

 

Vil du ha et gratis, uforpliktende tilbud på studietur til Moskva?
Send forespørsel

Kontakt